ЕТАПИ ФОРМУВАННЯ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ ХАРЧОВОГО ПРОФІЛЮ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ

  • Вячеслав Григорович Люльченко Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини https://orcid.org/0000-0002-6728-4744
Ключові слова: модель, етапи, інженер-педагог, компетентність, харчовий профіль

Анотація

У статті здійснено пошук етапів формування санітарно-гігієнічної компетентності у майбутніх інженерів-педагогів харчового профілю в закладах вищої освіти. Визначено етапи формування санітарно-гігієнічної компетентності у майбутніх інженерів-педагогів харчового профілю в закладах вищої освіти є наступні: адаптивно-пізнавальний, компетентнісно-зорієнтований, самостійно-результативний.

Посилання

Антонова О. Є. Здоров'язберігаюча компетентність особистості як наукова проблема (аналіз поняття) // Вища освіта у медсестринстві: проблеми і перспективи: зб. статей всеукраїнської науково-практичної конференції. 10–11 листопада 2011. Житомир: Полісся, 2011. С. 27–31.
Безпалько О. В. Формування готовності студентів педвузу до проектування організаційних форм виховної діяльності: дис. … кандидата. пед. наук : 13.00.01 / Безпалько Ольга Володимирівна. К., 1998. 189 с.
Волкова Н. В. Системний підхід до професійної підготовки майбутніх інженерів-педагогів у галузі харчових технологій / Н. В. Волкова // Професійна освіта: проблеми і перспективи. 2016. Вип. 11. С. 10–14.
Компетентнісний підхід у професійній підготовці майбутніх учителів К63 технологій : колективна моногр. / авт. кол.: А. М. Гедзик, О. М. Коберник, С. І. Ткачук, С. М. Ящук [та ін.]. Умань : Видавець «Сочінський М. М.», 2017. 280 с.
Костікова І. І. Сучасні методологічні підходи професійної підготовки вчителя засобами інформаційно-комунікаційних технологій / І. І. Костікова // Педагогіка, психологія та медико-біологічні проблеми фізичного виховання і спорту. 2008. № 8. С. 79–83.
Кочубей Т. Д. Системний підхід у вищій школі : навч. посіб. / автори-упоряд. Кочубей Т. Д., Іващенко К. В. Умань: ПП Жовтий О. О., 2014. 131 с.
Підлісна В. Г. Принципи здорового способу життя студентської та учнівської молоді / В. Підлісна, М. Гуска // Вісник Кам’янець-Поділ. нац. ун-ту ім. Івана Огієнка: зб. наук. пр. 2010. Вип. 3. С. 149–153.
Прохорова О. В. Використання компетентнісного підходу у підготовці майбутніх інженерів-педагогів / О. Прохорова // Молодь і ринок. Херсон. 2011. № 1. С. 85–89.
Опубліковано
2021-02-22
Як цитувати
Люльченко, В. Г. (2021). ЕТАПИ ФОРМУВАННЯ САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ ХАРЧОВОГО ПРОФІЛЮ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ. Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, (192), 230-235. https://doi.org/10.36550/2415-7988-2021-1-192-230-235