ПРО ДОЦІЛЬНІСТЬ ВИКЛАДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО» ДЛЯ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Ключові слова: соціальне партнерство, соціальна робота, майбутні соціальні працівники, професійна підготовка

Анотація

В статті розкривається сутність соціального партнерства та його роль в сфері соціально-трудових відносин. Зокрема, визначено пріоритетну ціль та  ключеві елементи соціального партнерства. Схарактеризовано особливості тристоронньої моделі партнерства, що функціонує в Україні. Зазначено психолого-педагогічні та соціокультурні умови відносин між соціальними партнерами, а також основні принципи, яких сторони повинні дотримуватись. Визначено теоретичні знання та практичні уміння і навички, необхідні майбутнім соціальним працівникам для побудови партнерських стосунків з клієнтами як об’єктами соціальної роботи, а також із представниками державних установ та громадських організацій як суб’єктами соціальної роботи.

Посилання

Діденко Н. Г. Державне управління і соціальне партнерство: актуальні проблеми теорії і практики: монографія / Н. Діденко. Донецьк, 2007. 404 с.

Закон України «Про організації роботодавців» [ел. ресурс]: Відомості Верховної Ради України (ВВР). 2013. № 15. 97 с.

Кучер В. А. Механізми соціального партнерства у сфері соціального захисту учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил: дис. канд. наук з державного управління: спец. 25.00.02 «Механізми державного управління» / В. А. Кучер. Київ, 2019. 227 с.

Романова Н. Ф., Мельник І. П. Соціальне партнерство / Н. Ф. Романова, І. П. Мельник: навчально-методичний посібник. К.: НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2017. 238 с.

Молчанова А. О. Соціальне партнерство в діяльності ПТНЗ: Конспект лекції з курсу підвищення кваліфікації для керівників професійно-технічних навчальних закладів за очно-дистанційною формою навчання / ЦІППО АПН України. К.: ТОК, 2007. 44 с.

Як цитувати
Колодійчук, Ю. В. (1). ПРО ДОЦІЛЬНІСТЬ ВИКЛАДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО» ДЛЯ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ . Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, (188), 96-99. https://doi.org/10.36550/2415-7988-2020-1-188-96-99