ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ГІРНИЧІЙ СПРАВІ: СВІТОВИЙ ДОСВІД

Ключові слова: інформаційно-комунікаційна технологія, система CENTUM VP, автоматизація, гірнича справа, гірничий інженер

Анотація

На стадії описуються особливості використання і складу інформаційно-комунікаційних технологій в горному деле. Приведена практика використання сучасних технологій в роботі корпорації Chevron. Дана характеристика передової системи системи CENTUM VP, призначена для автоматизації горнодобивающей діяльності підприємства.

Актуальність виконання робіт обусловлена тим, що останнім часом виявляється активним використанням інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) у всіх сферах людської життєдіяльності, особливо в горному деле. Проведено оперативне обговорення оперативної інформації про те, як виконуються роботи, стан обладнання, технологічні процеси, що впливають на рівень безпеки роботи персоналу та на техногенну обстановку регіону.

Інформаційно-комунікаційні технології застосовуються, і на виконання виконавчої діяльності персоналу невисоко кваліфікованих в цілях автоматизації деяких рутинних, постійно повторюваних операцій, і на рівні регулюючої системи для аналізу поточних обчислень і стратегічного управління підприємством. Це дозволяє автоматизувати повний цикл добірки горного підприємства, багаторазово підвищити продуктивність підприємства і ефективність роботи персоналу. Високий рівень отримуваної консолідованої інформації дозволяє більш ефективно планувати майбутні роботи. У зв'язку з тим, що необхідно вивчити можливості і практику внесення такого роду системних на гірничодобувних підприємствах для цільового представлення необхідності їх використання та формування вимог до підготовки майбутніх горних інженерів.

Посилання

Конфигурация системы CENTUM VP. URL: http://www.yokogawa.ru/products/upravlenie-proizvodstvom-i-bezopasnostyu/raspredelennye-sistemy-upravleniya/konfiguratsiya-sistemy-centum-vp/ (дата обращения: 24.11.2018).
Мухутдинов А. Р., Вахидова З. Р., Здрок И. Н. Создание программного комплекса Solid Soil для решения производственно-технических задач в горном деле. Вестник Казанского технологического университета. 2017. №3. URL: https://cyberleninka.ru/article/n/sozdanie-programmnogo-kompleksa-solid-soil-dlya-resheniya-proizvodstvenno-tehnicheskih-zadach-v-gornom-dele (дата обращения: 08.11.2018).
Системы управления CENTUM VP. URL: http://www.yokogawa.nt-rt.ru/images/manuals/ CENTUMVP.pdf (дата обращения: 24.11.2018).
Сотрудничество Yokogawa и Chevron. Yokogawa Electric CIS. URL: http://www.yokogawa.ru/news/press/yokogawa-pomogla-kompanii-chevron-nachat-promyshlennuyu-dobychu-nefti-pri-pomoshchi-plavuchey-dobyva/ (дата обращения: 03.11.2018).
Яменко О. П. Информационно-коммуникационные технологии в среде дистанционного образования. Современные проблемы науки и образования. 2013. № 4. URL: http:// www.science-education.ru. (дата обращения: 12.01.2019).
Опубліковано
2019-04-25
Як цитувати
Зелінська, С. О. (2019). ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ГІРНИЧІЙ СПРАВІ: СВІТОВИЙ ДОСВІД. Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1(177), 174-177. вилучено із https://pednauk.cusu.edu.ua/index.php/pednauk/article/view/229