КОНЦЕПЦІЯ ЗАСТОСУВАННЯ ЕЛЕКТРОННОГО НАВЧАННЯ У ФІЗИЦІ

Ключові слова: Навчання, E-навчання, віртуальна реальність, віртуальний кабінет фізики, навчально-інформаційне середовище

Анотація

Розвиток інформаційно-комунікаційних технологій спричинив зміни в тенденціях освіти, і на сьогоднішній день нові концепції, такі як комп'ютер, мультимедіа, аудіо, відео, анімація та Інтернет, стали невід'ємною частиною навчального процесу.

Використання сучасних технологічних пристроїв, дає можливість застосування віртуальних технологій як засобу дистанційного навчання. Віртуальні технології з високою якістю навчальних рис можуть дозволити індивідуумам отримувати знання з фізики у формі дистанційного навчання. Як наслідок, процес навчання більше не можна розглядатися лише як діяльність в класі. Використовуючи сьогоднішні технології, учні можуть отримати знання де завгодно і в будь-який час, коли вони потребують. Знання можуть бути в різних формах, таких як текст, аудіо, візуальне моделювання та їх поєднання.

Враховуючи важливість фізики в реальному житті і те що фізика є однією з найважливіших дисциплін, яка потрібна індивідуумам. Фізики повинна бути цікавою та  зрозумілою. З цією метою знання з фізики повинні звертатися до різних чуттів і бути доступними для учнів будь-де та будь-який час.

Використання новітніх інноваційних технологій передбачає педагогічні інновації; потрібно розробляти віртуальні навчальні середовища, починаючи з педагогічних можливостей, щоб максимізувати результати навчання.

Віртуальний кабінет фізики, як навчально-інформаційне середовище з використанням аудіо-візуально-музичної анімації та обміну в мережі Internet, є одним з методів, який дає можливість реалізувати Е-навчання з використанням віртуалізації навчального процесу фізики. Використання навчально-інформаційного середовища «Віртуальний кабінет фізики» як засобу дистанційного навчання в процесі навчанні фізики має велике значення, для реалізації умови, що кожен учень може отримувати знання без будь-яких обмежень в просторі та часі.

Посилання

Гріффін Б., Коген С., Бернстон Р., Бурсон К. М., Кемпер К. М, Чен I., Сміт М. А. Початок бесіди: дослідницьке дослідження факторів, що впливають на використання годин для студентів. До дослідження. 2014. № 62. С. 94-99.
Гонаварден К. Г. Соціальна теорія присутності та наслідків взаємодії та кооперативного навчання на комп'ютерних конференціях. Освіта. Телекомунікації .1995. №1. С.147-166.
Річардсон Дж., Лебедь К. Дослідження соціальної присутності в онлайн-курсах щодо сприйманого навчання та задоволеності студентів. Асинхронні навчальні мережі, консорціум онлайнового навчання (поточний): Ньюберіпорт, MA, США, 2003.
Гарнізон Д. Структура запитів досліджень спільноти Arbaugh JB: огляд, проблеми та майбутні напрямки. Інтернет високий. Освіта. 2007. №10. С. 157-172.
Андерсон Т., Ліям Р., Гаррісон Д., Арчер В. Оцінка академічної присутності в контексті комп'ютерних конференцій. Асинхронні навчальні мережі (fmr), консорціум онлайнового навчання (поточний). Ньюберіпорт, MA, США, 2001.
Дейл Е. Аудіовізуальні методи навчання. Нью-Йорк: Драйден, 1969. 300 с.
Селан-Джонс Р. 2016 : рік, коли ВР переходить від віртуального до реальності. URL: http: //www.bbc.com/news/technology-35205783 (дата звернення: 05.07.2016).
Кар A. 2016 може стати «віртуальною реальністю року Nvidia». URL: forbes.com/sites/moorinsights/2016/04/26/2016-could-be-nvidias-virtual-reality-year/#5561accde1bd (дата звернення: 05.07.2016).
Банак Р. Д., Банак В. Д. Віртуальний кабінет фізики, як навчально-інформаційне середовище при вивченні фізики. Студентські фізико-математичні етюди. Київ: В-во НПУ ім. М.П. Драгоманова. 2016. №15. Т2.75 с.
Як цитувати
Банак, Р. Д. (1). КОНЦЕПЦІЯ ЗАСТОСУВАННЯ ЕЛЕКТРОННОГО НАВЧАННЯ У ФІЗИЦІ. Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1(177), 26-30. вилучено із https://pednauk.cusu.edu.ua/index.php/pednauk/article/view/201