ЗМІСТ НАВЧАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ В АСПІРАНТУРІ

Ключові слова: аспірантура, іноземна мова, комунікативна компетенція, самостійна робота, вищий технічний навчальний заклад

Анотація

Метою статті є вивчення змісту навчання та завдань дисциплін з англійської мови в аспірантурі вищого технічного навчального закладу. Дисципліни, що викладаються в аспірантурі ОНАХТ, включають «Іноземне академічне письмо» та «Особливості перекладу наукових текстів» і відносяться до циклу базових у післядипломному навчанні; вони тісно пов'язані з іншими дисциплінами професійної аспірантської підготовки та з науково-дослідною роботою. Молоді науковці повинні вміти читати оригінальну літературу англійською мовою зі своєї спеціальності; виділяти основні думки і факти, знаходити логічні зв'язки, виключати надлишкову інформацію при читанні іншомовного тексту і оформляти здобуту з іноземних джерел інформацію у вигляді перекладу, реферату, анотації та ін. Программа вивчення іноземної мови в аспірантурі передбачає, що до кінця навчання молодий вчений повинен володіти всіма видами мовленнєвої діяльності іноземною мовою, а саме, читанням, письмом, говорінням та аудіюванням.

Посилання

Бабин І.І., Болюбаш Я.Я., Гармаш А.А. й ін. Національний освітній глосарій : вища освіта ; за ред. Табачника Д.В. і Кременя В.Г.. К. : ТОВ «Видавничий дім «Плеяди», 2011. 100 с.

Давидов П. Г. Безперервна освіта – вимоги часу чи нова філософія освітньої діяльності. Вісник Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган Барановського: Науковий журнал. Серія: Гуманітарні науки. 2010. No 2. С. 170-175.

Степко М.Ф., Клименко Б.В., Товажнянський Л.Л. Болонський процес і навчання впродовж життя: монографія. Х. : НТУ, 2004. 112 с.

Компетентнісний підхід у сучасній освіті: світовий досвід та українські перспективи (Бібліотека з освітньої політики) ; за заг. ред. О.В. Овчарук. К. : «К.І.С.», 2004. 112 с.

Опубліковано
2021-04-26
Як цитувати
Огреніч, М. А. (2021). ЗМІСТ НАВЧАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ В АСПІРАНТУРІ. Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, (198), 149-152. https://doi.org/10.36550/2415-7988-2021-1-198-149-152